به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، دکتر مهدی فلاح در نشستی اظهار کرد: دریا و سواحل آن یکی از ظرفیتهای خدادادی شهرستان رشت است که در طی سالیان اخیر از سوی مسئولان، حداقل توجهات به آن و به تبع آن هدایت گردشگران به شهرستانها و استان همجوار شده است.
این فعال سیاسی اجتماعی شهرستان رشت گفت: استان گیلان ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دارد که از این میزان ۲۲ کیلومتر مربوط به شهرستان رشت و یک کیلومتر مربوط به شهرستان خمام در یک روستای آن است که این موضوع در کنار فرهنگ تاریخی و غنی مردمانش، ویترین گردشگری شهرستان رشت را به نسبت بسیاری از شهرهای دیگر تماشاییتر کرده است.
مدیر فرهنگی سابق دانشگاه علوم پزشکی افزود: نکته تأسفبار مربوط به بیاعتنایی مسئولان از ظرفیت پول ساز دریا در شهرستان رشت است که تنها به برگزاری جلسات ساماندهی سواحل خلاصه میشود و سالیان سال است که در ادوار مختلف هیچ نماینده مجلسی نه برنامهای برای توسعه در این زمینه داشت، نه توانایی جذب سرمایهگذاری که آگاه به ظرفیتهای کم نظیر دریا و سواحل آن باشد.
مهدی فلاح ادامه داد: طرحهای اقتصادی در شهرهای ساحلی در تمام دنیا نیز معمولاً بر اساس ویژگیهای منحصر به فرد این مناطق طراحی میشوند؛ برای مثال در بخش توسعه گردشگری با توجه به جذابیتهای طبیعی و تاریخی به فراهم کردن زیرساختهای مناسب و ایجاد ارتباط موزون با دیگر بخشها و جاذبههای مختلف مانند محل تدفین مشاهیر رشت و اماکن زیارتی و تالاب عینک و همچنین سایر ظرفیتهای موجود به سادگی میتوان چرخه ماندگاری گردشگر را به حرکت درآورد.
فعال سیاسی و اجتماعی شهرستان رشت بیان کرد: ویژگی دیگر شهرستان رشت در این بخش وجود فرودگاه، راهآهن و مسیر خودرویی در مسیر پایتخت و بخش جنوبی کشور است که دسترسی گردشگران برای استفاده از این ظرفیتها را بیشتر میکند که متأسفانه به دلیلعدم توجه در خور به توسعه صنایع خدماتی نظیر هتلها و فروشگاهها به سواحل رشت، شاهد فرار گردشگران به شهرها و استان همجوار هستیم.
وی در پایان گفت: باید همگان بالاخص مسئولان بدانند که ماندگاری گردشگران در شهرستانهایی مانند رشت که دارای ابعاد چندگانه رغبتی برای جذب گردشگر هستند تا زمانی که چرخه هدایتی جاذبههای گردشگری در رشت به درستی تدوین و تبیین نشود، عملاً نگاه گردشگران و به ظرفیتهایی همچون سواحل نیز در یک آب تنی تابستانی خلاصه خواهد شد.