دکتر مهدی فلاح | اقتصاد اسلامی از طریق اقتصاد تعاونی محقق می شود
دکتر مهدی فلاح دوشنبه شب در جمع فرهنگیان رشت گفت: آنچه ایثار تلقی می شود، در انسانهای مختلف، تعریف متفاوتی دارد؛ مثل ایثار در جنگ که فرد جان خود را برای میهن ایثار می کند یا ایثار در شغل های مختلف روش های مختلفی دارد. ایثار در شغل معلمی این است که فکر کنیم نسلی را که تربیت میکنیم ، نسلی باید باشد که راه اسلام را ادامه دهند.
وی افزود: ایثار در شغل پزشکی این است که فکر کنیم درمان کسی را برعهده داریم که قرار است نسل خداباور و پشروی آینده را تحویل جامعه دهد و در درمان نیتی اینگونه داشته باشیم.
این فعال فرهنگی اجتماعی ادامه داد : درست است که راه و روش ایثارها در جامعه متفاوت است ولی اهداف یکی است و ائمه برای همین آمده اند که انسانها تربیت شوند، پس نگاه ایثارگرایانه، نگاه بزرگی است.
دکتر مهدی فلاح اظهار داشت: آنچه که باید به عنوان مسئله ای کلان به آن توجه داشته باشیم این است که حوزه اثر گذاری ما چیست؟ و این اثرگذاری چقدر مهم است؟
فلاح افزود: مبنای تعریف قانون اساسی این است که رفاه و آزادی را محقق کنیم و هر کدام از این ها محقق نشود دیگری هم محقق نمی شود.
دکتر مهدی فلاح در خصوص برنامه توسعه هفت ساله گفت : چون از لحاظ منابع مالی در محدودیت هستیم باید اولویت بندی کنیم که به کدام مورد بیشتر پرداخته شود تا فرصت ها از دست نرود.
وی در خصوص اولویت اول کشور اظهار داشت: اولویت اول کشور توسعه و پیشرفت اقتصادی بر مبنای عدالت است که در این زمینه عقب هستیم و باید با فراهم کردن لوازم تحقق اش جدیت بیشتری داشته باشیم.
این فعال سیاسی اجتماعی بیان کرد: یکی از علل عدم توفیق در رفاه این بود که اصل ۴۴ قانون اساسی در زمینه تعاونی ها اجرایی نشد.
مهدی فلاح ادامه داد: شهید دکتر بهشتی معتقد بود که اقتصاد اسلامی از طریق اقتصاد تعاونی شکل می گیرد ، یعنی مردم بیایند مشارکت کنند و خودشان اقتصاد را انتخاب کنند و میزان مشارکت خود را خود تعیین کنند. کاری که ما نکردیم و بسیاری از کشورها در زمینه اقتصاد تعاونی و اقتصاد مقاومتی انجام دادند و نتیجه گرفتند.